Met dit bericht wil ik u informeren over de gang van zaken in mijn podotherapie praktijk. U bent nog steeds welkom en ik ben u graag van dienst om het lopen / bewegen, prettiger te maken.

In tegenstelling tot andere beroepsgroepen hebben podotherapeuten geen sluiting door corona maatregelen gekend. Wel wil ik u graag op de hoogte brengen van verandering in de praktijkvoering door de maatregelen die vanuit de overheid aan ons Nederlanders zijn opgelegd. Deze zijn door onze beroepsvereniging NVvP vertaald naar richtlijnen voor de podotherapeut. Deze richtlijnen ter preventie van verspreiding van (Corona) virussen volg ik ter bescherming van ieders gezondheid. 

Uit deze richtlijnen volgt dat er voorafgaand aan een fysiek bezoek aan mijn praktijk er een inschatting gemaakt moet worden van uw gezondheid. Daarvoor maak ik gebruik van e-mail / telefonie/ beeldbellen.

Door dit eerste verplichte niet fysieke contact, 'de triage', zo mogelijk aan te vullen met een intake heb ik direct een beeld van uw gezondheid, welke zorg u wenst en wat de podotherapeutische mogelijkheden zijn. Als duidelijk is dat u podotherapeutische zorg u nodig heeft, zal een fysiek bezoek in mijn praktijk plaatsvinden.

Het fysieke contactmoment kan door deze werkwijze zo kort mogelijk worden gehouden. Ook heb ik de informatie om tijdens uw bezoek aan mij de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken!

Bij bepaalde klantengroepen* is namelijk extra voorzichtigheid geboden. Dan werk ik met de veiligste (en schaarse) persoonlijke beschermingsmiddelen. Werken met persoonlijke beschermingsmiddelen is nodig omdat podotherapeutische zorg op minder dan de veilig geachte 1,5 m plaatsvindt!

*mensen met kans op ernstig verloop Covid-19 zijn mensen met: ernstige ziekte, chronische ziekte o.a. diabetes, hart- /long-/ nierziekte, overgewicht, mensen die roken of bepaalde medicatie gebruiken, mensen jonger dan 60 die jaarlijks een griepvaccinatie krijgen ter bescherming van hun eigen gezondheid, mensen die ouder zijn dan 70 jaar.

Wanneer u een afspraak maakt voor podotherapeutische zorg, zal er eerst een e-mail/ bel- / beeldbel contact zijn. Als u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u per e-mail een bevestiging van de afspraak met daarin belangrijke informatie over uw voorbereiding voor uw bezoek aan mij. (Houdt hierom ook uw ongewenste e-mail en of SPAM mail in de gaten?)

P.S. Wanneer u telefonisch contact zoekt met mijn praktijk krijgt u een medewerker aan de lijn van een antwoordservice die mijn agenda beheert. Contact opnemen bij inhoudelijke vragen kan per email of een belafspraak met mij.

Tot ziens in goede gezondheid,

Marieke, podotherapeut BSc.