Kinderen

De ontwikkeling van kinderen bestaat uit diverse fasen waarin het leren lopen zich eigen wordt gemaakt. Elke fase heeft zijn eigen kenmerken en er hoeft dan ook lang niet altijd sprake te zijn van een 'verstoorde' ontwikkeling indien het kind zich anders lijkt te bewegen. Dit hangt sterk af van de eigen ontwikkeling van het kind oa door bijvoorbeeld omgevingsfactoren (wat wordt er aangeboden) en de paadjes die in de hersenen toegankelijk zijn (wat er is aangelegd). De podotherapeut kan onderzoeken of er meer mogelijkheden kunnen worden aangeboden bijvoorbeeld door beweegadviezen, schoenadviezen en hulpmiddelen. Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Aarzel dan niet en bezoek Marieke Podotherapeut Bsc of lees de brochure "Weet wat u doet bij pijn aan de kindervoet".

Sport

Binnen de gezondheidszorg zijn sporters een uitdaging voor de behandelaar. De wil om te sporten is vaak groot en de klachten zijn vaak gerelateerd aan de beoefende sport. Simpelweg stellen dat de sport maar beëindigd moet worden, is de makkelijkste weg, maar zeker niet de gewenste! Elke sport heeft zijn eigen specifieke bewegingen waardoor de podotherapeut de therapie altijd afstemt op datgene wat nodig is. Bent u sporter en wordt u gehinderd door klachten? Maak eens een afspraak en neem vooral ook uw sportschoenen mee! Meer weten? Lees dan de brochure "Weet wat u doet bij een blessure".

Diabetes Mellitus

Door opleiding en het werk als podotherapeut in het Noordwest Ziekenhuis heeft Marieke praktijk de kennis en ervaring die nodig is om diabetici van goede zorg te kunnen voorzien. Denk aan preventie door het geven van leefstijladviezen en/of screeningen, of door het vervaardigen van therapiemiddelen, zoals zolen of orthesen (teenstukjes). Lees meer in de brochure "Weet wat u doet bij pijn aan de diabetische voet".

Reuma

Marieke heeft ervaring, naast opleiding, opgedaan op het gebied van reuma in het Reade /Jan van Bremen instituut in Amsterdam. Samen met het blijven volgen van scholing, cursussen en congressen zorgt ze ervoor dat reumapatiënten in deze praktijk van harte welkom zijn. En veelal geholpen kunnen worden met onderzoek en therapie. Lees meer in de brochure "Weet wat u doet bij pijn aan de reumatische voet".