Wat kunt u verwachten in een videoconsult?

In een videoconsult kan ik grotendeels hetzelfde doen als in de praktijk. We bespreken uw hulpvraag en verwachtingen. We beginnen met een vraaggesprek, vervolgen met een lichamelijk onderzoek door u bijvoorbeeld actief - oefeningen - bewegingen- te laten maken. De bewegingen laten zien wat u goed kunt, wat minder goed en welke bewegingen pijn geven. Door met de camera om de stilstaande voeten te bewegen (terwijl u blootsvoets staat) kan ik een beeld vormen van uw stand. Uw houding kunnen we bekijken door met de camera een opname te maken van achterzijde, voorzijde en zijkanten van het lichaam (blote onderbenen en knieën). Ook kunt u voor mij lopen en uw schoenen tonen. Schoenen met hun slijtage vertellen het verhaal van uw looppatroon.

Bij controle van uw therapie is het van belang dat u uw zolen / orthesen / schoenen ook bij de hand heeft om te laten zien.

Aan de hand van deze onderdelen van het onderzoek kunnen we bekijken wat u nodig zou kunnen hebben om uw hulpvraag te beantwoorden. Denk aan beweegadviezen, oefeningen, schoenadvies, verzorgingsadviezen, taping, inlegzolen en orthesen. Een behandelplan wat zo mogelijk aansluit op uw verwachtingen bespreken we en de kosten hiervan neem ik met u door. Ook zal ik een voorstel doen voor het vervolgen van de therapie.

Bij controle van uw therapie zou het kunnen blijken dat de therapie bijgesteld kan worden om beter resultaat te bereiken, ook dat kan ik voor u doen.

Op locatie

Mocht u zooltherapie nodig hebben dan kunt u op mijn locatie een voetscan laten maken, waarbij u in mijn praktijk meer dan de benodigde geadviseerde afstand kunt houden van mij.

Met de verzamelde gegevens uit het videoconsult kan ik een zooltherapie vervaardigen.

Wanneer bij controle blijkt dat uw therapie aangepast / gerepareerd kan worden, kunt u de therapie in een waterdichte zak met een briefje met naam en geboortedatum in de brievenbus aan het hek deponeren of afgeven op openingstijden.

Beperkingen

Helaas kan ik in een videoconsult geen taping aanleggen. Als het nodig blijkt om dit wel te doen als bijvoorbeeld eerste hulp om verder degeneratief peesletsel * hielspoor/ fasciitis plantaris bijvoorbeeld, te voorkomen, dan kan dit in de praktijk. Ook kan ik u taping aanleren, een orthese aan de voet maken alleen dit pas na de triage in het beeldbellen/ telefonisch.

Ook het passen van de zooltherapie zal meestal met instructies op papier / youtube / videoconsult plaatsvinden.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult?

Via een beveiligde verbinding https://videoconsult.clickdoc.nl/ maken we contact, dit gebeurt nadat u per sms van mij een toegangscode hebt gekregen en een afspraak datum en tijd. U kunt op de pagina van videoconsult.clickdoc.nl in de wachtkamer plaatsnemen. Vergeet niet om uw camera en microfoon toegang te geven tot gebruik ervan!

Wat uit ervaring is gebleken is dat iemand die u kan helpen met filmen prettig is