Voor schoenen leest u de folder “Tips voor passende schoenen”. Handige algemene tips over hoe u schoenen die geschikt zijn voor u kunt vinden. Uw specifieke schoenkenmerken die passen bij uw klachten heeft u als het goed is zelf ontvangen, mondeling- per mail- navragen bij ons mag altijd!

Ook vindt u tijdelijk hier op onze site de tips die we geven bij het afpassen van de zolen, “Tips bij het dragen van inlegzolen van de Podotherapeut”.

Tot slot “Zolen van de Podotherapeut tips bij het passen”,  voor de situatie waarin u zeker weet dat uw schoenen bij uw lichaam en voeten passen en toch de door u opgehaalde zolen niet passen in de schoenen waarin u de op maat gemaakte zolen wilt dragen.

Indien er sprake is van een afwijkende stand of beweging van de voeten kunnen podotherapeutische zolen vervaardigd worden. Zooltherapie zorgt voor een standscorrectie en/of voor een betere druk- en krachtsverdeling onder de voet waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen. Ook worden zolen aangemeten voor het comfort of ter preventie van (sport) blessures. Met de keuze uit een grote verscheidenheid aan materialen kan de podotherapeutischezool individueel worden vervaardigd, aangepast op uw klacht, voettype en/of activiteit (zoals hardlopen, gebruik van pumps etc.). De keuzemogelijkheden vindt u op onze facebook zolenopmaat (u hoeft geen lid te zijn van Facebook om deze actuele informatie te lezen). Ook vindt u hier tips voor gebruik van de zolen en tips bij aandoeningen zoals bulten aan de voet en hielpijn.

Het kan zijn dat de 'standaard' hulpmiddelen die wij kunnen maken niet afdoende zijn voor uw klacht. Wij kunnen daarom ook speciale aanpassingen op maat maken voor u. Denkt u dan aan aanpassingen in speciale sportschoenen, zoals schaatsen, skeelers, hockeyschoenen, Birky sandalen of slippers. Er is meer mogelijk dan u misschien vooraf bedenkt!

Indien een teen een afwijkende stand heeft kan dit snel problemen geven in de schoen. Een klauwteen bijvoorbeeld veroorzaakt vaak likdoorns bovenop de tenen. Een orthese (teenstukje) is een hulpmiddel van siliconen dat direct op de voet gemaakt wordt. Het kan er voor zorgen dat de tenen tijdens het lopen rechter blijven en/of worden en niet verder kunnen vergroeien (corrigerende werking). Ook kan een orthese een beschermende werking hebben, bijvoorbeeld bij een likdoorn tussen de tenen of schurende plekjes op tenen waarvan de stand niet meer gecorrigeerd kan worden.