Tijdens uw bezoek (consult) bespreken we uw hulpvraag en uw verwachtingen en doen we onderzoek. De podotherapeut bekijkt uw houding, het functioneren van uw gewrichten en analyseert uw manier van lopen en/of rennen, uw schoeisel en eventueel uw bestaande hulpmiddelen. Tijdens het consult bespreken we het best passende therapieadvies. Uiteraard gaan we daarbij ook in op de kosten.

In de Voorlichtingsfilm NVvP Podotherapie from margreet de broekert on Vimeo kunt u zien hoe het bezoek zou kunnen verlopen.

Voorafgaand

Komt u voor een consult bij ons in de praktijk, neem dan – naast uw zorgpas en identiteitsbewijs – ook uw veelgedragen schoenen, sloffen, slippers, werk- en sportschoenen en hulpmiddelen mee. Schoenen die u regelmatig draagt en bestaande hulpmiddelen leveren ons vaak al een heleboel informatie op. Voorafgaand aan het consult kunt u uw voeten wassen in onze wasruimte.

Een consult duurt 20 tot 45 minuten. 

Doel van het onderzoek

Door podotherapeutisch onderzoek te doen, kan ik vaststellen of er sprake is van verstoringen in het bewegingspatroon van uw voeten, enkels, knieën, heup of rug. Is dit het geval, dan begeleid ik bij het verminderen of verhelpen van het ongemak en/of maak ik podotherapeutische hulpmiddelen op maat.

De podotherapeut doet dat door middel van beroeps methodisch handelen; een onderzoek volgens vaste indeling. U kunt over het podotherapeutisch onderzoek meer lezen.

Conclusie en adviezen

Als de oorzaak van de klacht aan het einde van het  onderzoek in kaart is gebracht, kan er een passend therapieadvies worden geven. De kosten voor de therapie zullen met u worden doorgesproken en u krijgt een schriftelijke prijsopgave.

Bij uw akkoord met het therapieplan zullen de vervolgafspraken worden gepland, zodat u spoedig uw therapie kan starten.

Meestal krijgt u behandelmaterialen (denk aan oefeningen / adviezen) meteen in het eerste bezoek al mee

Een orthese kan worden vervaardigd tijdens het bezoek of nieuw te plannen bezoek. Een zooltherapie vervaardigen we in de werkplaats en de afspraak dat u ze kunt komen passen wordt met u gepland.

Uw hulpmiddelen worden op maat gemaakt voor u en na akkoord aan ons voor het maken ervan, is annulering niet meer mogelijk. 

Duur van de therapie 

Dit is afhankelijk van veel factoren. De podotherapeut zal u over de te verwachten termijn en effecten inlichten. Meestal kan hierover in de evaluatie meer worden geinformeerd.

 

U kunt meer lezen over het vervolg: Een onderzoek en dan?