Marieke, podotherapeut en praktijkeigenaar

In 2002 behaalde ik mijn Bachelor of Science podotherapie. Tijdens en tot 1 jaar na mijn opleiding heb ik in het Jan van Bremen instituut ( ReAde) gewerkt, waar de podotherapeutische zorg voor reumatische aandoeningen centraal stond bij jong en oud. Van 2003 tot 2007 heb ik in het Medisch Centrum Alkmaar (nu Noordwest Ziekenhuisgroep) gewerkt waar de podotherapeutische zorg voor diabetici centraal stond. 

In 2005 ben ik mijn praktijk gestart in Alkmaar Noord. Naast het uitoefenen van mijn vak in de brede zin, heb ik speciale interesse in kinderen en hun ontwikkeling en klachten aan het lage rug- bekken in relatie met het bewegen. Ook heb ik aandacht en oog voor facetten die van invloed kunnen zijn op een "klacht" die voor u belemmerend is, dit omdat een  balans van lijf en geest de basis is voor gezonde beweegpatronen met zo min mogelijk hinder in uw dagelijkse leven.

Als praktijkhouder bestaat mijn werk uit het doen van de administratie, het maken van hulpmiddelen, samenwerken met aanvullende disciplines, scholing volgen en scholing geven.

Naast mijn werk geniet ik van het moederschap, ben ik graag buiten om te tuinieren en te fietsen. Ook houd ik van lezen, wandelen en yin yoga.

In maart 2022 heb ik mijn post- bachelor diploma tot kinderpodotherapeut mogen ontvangen. 

Dennis, praktijkondersteuner/ assistent 

Ik ondersteun Marieke in de praktijk en ik maak  podotherapeutischezolen. Door mijn opleiding tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er) ben ik goed bekend met het menselijk lichaam. Ik heb 4 jaar als Radiotherapeutisch laborant gewerkt in Noordwest Ziekenhuisgroep en werk nu als applicatiebeheerder van deze afdeling.

U kunt via onze website nieuwe zolen aanvragen wanneer u klant bent. Ik zal deze voor u maken en mogelijk treft u mij op uw afpasconsult. Ook kan ik zolen repareren en afdekken van de zolen vervangen. Wanneer u pijn ervaart aan de voeten door overmatige druk van een rand of een bobbel in de zool en/ of de zolen niet meer comfortabel voelen, kan ik u mogelijk helpen. Bij “schoen”vragen en of het passend krijgen van de zool- schoen combinatie kunt u bij mij terecht voor een adviesconsult.

Naast de zorg voor onze zonen ben ik graag buiten, doe aan mountainbiken, of ben ik aan het klussen in en rond huis.

Praktijkgeschiedenis

In september 2005 is de praktijk gestart als eenmanszaak met ondersteuning van Dennis. In jaren erna hebben we personeel in dienst gehad. In 2015 hebben we besloten om zonder personeel, in deeltijd te gaan werken en zorg zoals huid- en nagelzorg niet meer te verlenen. Dit besteed ik (zover mogelijk) met vertrouwen uit aan medische pedicures.

Als u ons belt, neemt Business Square de telefoon voor ons op en staan u te woord voor het maken van een afspraak.