Een deel van de podotherapie bestaat uit het geven van adviezen, waaronder schoenadviezen. Wij streven er naar om u zo goed mogelijk te voorzien van schoenadviezen, zodat u in staat bent om zelf bij de gewenste schoenwinkel adequaat schoeisel aan te schaffen. Het is ons echter bekend dat dit soms leidt tot een uitgebreide en onbevredigende zoektocht. Daarom kunnen wij sinds kort ook schoenen leveren die goed aansluiten bij onze gewenst schoeisel. Het doel is niet om u een schoen te verkopen, maar als u er niet uitkomt, dan bieden wij graag een alternatief om u alsnog op weg te kunnen helpen!

Als u geïnteresseerd bent in de fijne schoenen van de merken Revere, Proflex, TudoVolta of van Actiflex en Ortho Lady bent u bij ons aan het juiste adres. Deze kunnen een belangrijk onderdeel zijn van uw therapie, soms is een goed passende schoen de therapie! 

Wilt u meer meer weten? U kunt terecht op de website: www.fijneschoenen.nl.

Bij mensen met reuma en diabetes (suikerziekte) kunnen wonden aan de voeten voorkomen. De wonden genezen vaak moeilijk door een slechte doorbloeding of de aanwezigheid van drukplekken. De podotherapeut behandelt de wond door het dode weefsel om de wond weg te halen en de wond drukvrij te leggen, zodat deze voldoende rust krijgt om te genezen.

Pijnlijke drukplekken of wonden kunnen met vilt direct ontlast en beschermd worden. Deze therapievorm wordt vaak gebruikt in afwachting van een definitieve therapie.

Om directe pijnverlichting te geven kan er een taping aangebracht worden, waardoor een pees of spier direct ontlast wordt. Dit is veelal een tijdelijke oplossing in afwachting van de definitieve therapie.